mickey Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Na bazie źródeł @0207 powstały działające jajko i sterowniki dla ADB2850 @0217. Miałem też dostępne źródła @0207 dla DSI87 i jako, że różnić pomiędzy ADB2850 a DSI87 nie było za wiele, to skompilowałem też @0217 dla DSI87. Znalazłem w archiwum jakąś starą Graterlię dla DSI87, podmieniłem sterowniki i drobne korekty do skryptów startowych wprowadziłem i powstało to co w załączniku. Niestety nie mam takiego sprzętu, żeby testować. Paczka do rozpakowania na USB. UWAGA: To może nie działać. Odbiornik może wybuchnąć. I ... sam nie wiem co jeszcze. Jak ktoś odważny, to proszę sprawdzić. Jeżeli jakimś cudem zadziała, to ... proszę napisać. Jeżeli nie zadziała a będzie zainteresowane testami (najlepiej z możliwością podłączenia debug), to skompiluję jajko z działającym dmesg i może uda się poprawić ... chociaż czarno to widzę. Kto bardziej obeznany, to może spróbować poprawić i skompilować sam: https://github.com/mickeyreg/cdk i https://github.com/mickeyreg/driver DSI87_test.tar.gz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Dsi odpala . Nie moge przejsc konfiguracji bo dsi nie ma obslugi pilota nboxa( jutro sobie poprawie) . P.s mam ostatnia wersje softu dla dsi. Jak chcesz to moge ci podeslac na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajretX Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 U mnie wszystko chodzi ładnie i stabilnie. Niestety, problem z DiseqC dalej występuje. Tuner nie potrafi się przełączać między (w moim przypadku) HB a ASTRA 19,2. pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Problem DiSEqC to problem sterownika głowicy a ten jest dokładnie taki sam, tylko przekompilowany. Zbyt małą wiedzę posiadam, żeby próbować to poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Tak informacyjnie. Na nowym jajku działa nagrywanie. Czy dało by się jakoś przerobić opkg menadżera żeby można korzystać z dodatków Gos(pluginy,skórki, listy)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajretX Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Wrzuciłem sobie aktualne namiary na repo dla sh4 i przy instalacji EPGImport tyle rzeczy zaczęło instalować, że po wszystkim system się nie podniósł ;) Wyskakiwały błędy z zależnościami, prosiło o instalację pakietów, które już były zainstalowane itp. Postawiłem system na nowo i ręcznie powrzucałem co chciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Dzieki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qmesso Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Odkopię temat, poszukuję ostatniej wersji graterli dla modelu DSI87 lub może ktoś jest w posiadaniu w miarę swieżej kompilacji poza tą z pierwszego postu?. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Brak wsparcia na w/w dekoder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qmesso Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 ok, to wiem, problem polega na tym, że mam tuner po przeróbce i muszę coć do niego wrzucić, ale nie mam co :(, a tak leży jako "kurzołap". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi