Gość s6s Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Jak w temacie, monoblok na Astre19.2E i HB13E (ale może można wykorzystać lepiej do innych satelitów?) Anteny 90cm normalne eliptyczne, diseque czterowejściowy, wiadomo, można by wziąć razem z monoblokiem jeden konwerter przyczepić z drugiej głowicy, a w drugiej antenie wziąć tylko trzy, albo inne kombinacje... W każdym razie satelitów (pozycji) razem mamy do obsługi z takim sprzętem 6. Polećcie na które satleity najciekawiej nakierować taką kofigurację? Ale za wyjątkiem HorBirda i Astry, takie z kanałami INNYMI niż w językach niemieckim i arabskim ;) P.S. Potem zastąpię monoblok diseque także czterowejściowym, więc potem liczba pozycji satelitarnych do odbioru wzrośnie do 8, ale które satelity można i warto przy pomocy takich dwu anten obsłużyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 rzuć sobie okiem na: od 5 minuty masz zrzuty z konfiguracji odbiornika, zwykłą anteną 90cm, to za bardzo nie nawojujesz, z tego co pamiętam do 4 pozycji orbitalnych by się dało, mocno kombinując i bez gwarancji rozsądnej jakości odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Mając swobodny dostęp do samej anteny na podstawie np: http://stud.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/zez.html można ostawić w miarę dokładnie co najmniej 4 sat. ( mowa o standardowej czaszy 110cm),wyłączając poz. 28.2E ( u mnie niedostępna wiązka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Mając swobodny dostęp do samej anteny na podstawie np: http://stud.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/zez.html można ostawić w miarę dokładnie co najmniej 4 sat. ( mowa o standardowej czaszy 110cm),wyłączając poz. 28.2E ( u mnie niedostępna wiązka ) Czyli wnioski są dość zbieżne Ty piszesz o około 4 (z możliwością na więcej) na antenie 110cm, a ja przewidywałem z biedą 4 na antenie 90cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 na 90-e bez problemu przy b.precyzyjnym ustawieniu działają : 13E-19,2E-7E lub 5E oraz 1W lub 4W ewentualnie jeszcze cos za 19,2E ale nie chciało mi się sprawdzać co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi