cronos20 Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Jaki największy dysk 2,5 do ESI-88 można włożyć żeby ESI działał bez problemowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 U mnie śmiga 1TB bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 ja mam 750GB też bez problemu śmiga, ale zastanawiam się nad 2TB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Nie powinno być problemu nawet i z 2TB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Sugerując się tym - http://forum.xunil.pl/index.php?topic=935.msg27251#msg27251 Można i więcej, niż 2 TB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 a czy takie parametry jak: Pamięć podręczna: 32 MB Prędkość obrotowa [obr./min.]: 7200 Średni czas dostępu [ms]: 4.2 mają znaczenie w ESI - czy nie ma co się prężyć na takie dyski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Prędkość obrotową polecał bym 5400rpm. Dysk będzie pracował ciszej. Popatrz na HGST są dobrej jakości a i cena nie zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Prędkość obrotową polecał bym 5400rpm. Dysk będzie pracował ciszej. Popatrz na HGST są dobrej jakości a i cena nie zabija. Popieram. 7200 obrotów w sprzęcie typu odbiornik, jest tak potrzebne, jak psu radioteleskop w Arecibo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Prędkość obrotową polecał bym 5400rpm. Dysk będzie pracował ciszej. Popatrz na HGST są dobrej jakości a i cena nie zabija. jakoś 2 TB HGST nie mogę znaleźć:-( nie mam czasu szukać info: czy Hitachi to to samo co HGST? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 jakoś 2 TB HGST nie mogę znaleźć:-( nie mam czasu szukać info: czy Hitachi to to samo co HGST? Tak. To to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 korzystając z okazji że świeży temat: lepiej kupić dysk 2,5 + kieszeń czy dysk zewnętrzny i ewentualnie wyjąć gdyby był potrzebny bez obudowy? mam wrażenie że dyski tzw zewnętrzne są tańsze?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Weź pod uwagę że np. Dyski zewnętrzne WD nie mają złącza SATA tylko microUSB. Wiem bo mam. Nie wiem jak inni producenci. Ja bym nie ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 lepiej kupić dysk 2,5 + kieszeń czy dysk zewnętrzny i ewentualnie wyjąć gdyby był potrzebny bez obudowy? Kupić dysk 2.5 + kieszeń. Powód? potencjalne odzyskiwanie danych. Dysk zewnętrzny może (ale nie musi) mieć elektronikę USB na trwałe zintegrowaną z resztą elektroniki dysku. Padnie ci "usb" w kieszeni USB, to przekładasz dysk do innej obudowy i po problemie. Padnie ci elektronika dysku, to masz jakieś szanse na zorganizowanie takiej samej elektroniki na podmianę. Padnie Ci układ od USB zintegrowany z resztą elektroniki dysku "zewnętrznego" i jesteś w bardzo bardzo ciemnym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Kupić dysk 2.5 + kieszeń. Powód? czasami się wymieniam ze znajomymi, wyciągam z esi wkładam do kieszeni i robię co chcę ;P wiadomo że pod windą trzeba sobie zainstalować Ext2 IFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmo Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jeśli masz UHD to problemu nie ma bo tam 2xusb - zawsze jedno wolne Jeśli masz esi to przy dysku zewn na usb masz zablokowany port usb (o ile nie masz huba) w takim przypadku lepiej zainstalować dysk z kieszenią do złacza esi - wtedy masz usb wolny na np wifi Dekoder po to ma kieszeń na dysk by go tak własnie instalować/używać Co do tematu Seagate 750GB w esi działa bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi