pasik Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Zachciało mi się rozbudowy instalacji o multiswich i nie mogę poradzić z uruchomieniem żeby to działało. Sprzet: - konwertery: inverto black premium quatro - multiswich: TRIAX TMS 9x8 - długość kabli od konwertera do multiswicha 15mb a od multiswicha do gniazdek są odcinki po 25mb (kable oplot stalowy, a żyła miedziana średnicy 1mm) - gniazdka abonenckie 2xsat 1 RTV produkcji zamel - antena 90cm średnicy Tuner z BZZB pokazuje mi sygnał na konwerterze pojedynczym około SNR 70, AGC 70, BER zależy od kanału alo od 0 do 2 po podłączeniu multiswicha i konwerterów inverto mam SNR 30, AGC 20,BER pokazuje 0. NA wskaźniku chwilami wogóle brak sygnału. Dla pojedynczego konwertera nie udało mi się uzyskać lepszych parametrów. Po odpięciu np HH i VH sygnał na dekoderze rośnie, wygląda to tak jak by sygnał z konwertera "zatykał" multiswicha TAk niski sygnał po multiswichu oznacza że antena słabo dostrojona? Antena naziemna odpięta od multiswicha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczur Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 A na nie podlaczone wyjscia z multiswitcha dales rezystory obciążeniowy (F) blokada DC, 75 om ?? (Rezystor z blokadą napięcia stałego. Rezystor montuje się do niewykorzystanych odgałęzień rozgałęźników, oraz niewykorzystanych wejść i wyjść multiswitcha.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasik Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Problem rozwiązany, kupiłem nowego multiswicha i działa wszystko poprawnie. Multiswich na niewykorzystanych wyjściach ma założone obciążenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi