Gość pafnucy7 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Koledzy, jak poustawiać głowice żeby nie było czkawki podczas oglądania. Na głowicy B z wyłączona A wszystko ok. Natomiast gdy załączone są obie to występuje cięcie zarówno podczas nagrywania jak i nie. Jakie nastawić priorytety głowic, aby było ok. Tuner to UHD88. Z góry dzięki za pomoc. A może to tak już ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Podlacz odwrotnie i zabacz co sie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pafnucy7 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Przemieniałem nic to nie zmienia.... Klapniete z LG G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Przemieniałem nic to nie zmienia.... Klapniete z LG G4 propozycja do testów: do oglądania B, do nagrywania A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Nie spodziewałem się że zamiana pomoże a jedynie stwierdzenie że rwie na głowicy A jak i na głowicy B. Jak masz ustawiony Preferowany tuner oraz Preferowany tuner do nagrywania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pafnucy7 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Preferowany tuner - glowica B, preferowany do nagrywania - glowica A. I teraz mam włączone nagrywanie i: - kanały nie nagrywane chodzą OK na B bez rwania - kanał nagrywany na glowicy A obraz jakby nie nadąrzał, szarpie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Preferowany tuner - glowica B, preferowany do nagrywania - glowica A. I teraz mam włączone nagrywanie i: - kanały nie nagrywane chodzą OK na B bez rwania - kanał nagrywany na glowicy A obraz jakby nie nadąrzał, szarpie ... skontaktuje się z tobą, będzie trzeba coś zweryfikować. na razie dodatkowe pytanie która linia: release, ready, test? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pafnucy7 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Linia: release, Ok czekam na Kontakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 A preferowane , B nagrywanie, koniecznie reboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pafnucy7 Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Niestety w każdej konfiguracji na A tnie. ..... KLAP...KLAP..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Jakies cuda są. Ostatnio zaczęło u mnie ciąć , poprzełaczałem 2x, zrebootałem i ustało. Działa jak chce po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablocool Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Rozmawiałem z człowiekiem który przerzucił dosłownie wszystkie elementy głowicy z ESI do UHD i problem w UHD na tuner A nie ustał. I występuje losowo zarówno na pamięciach micron jak i samsung. Niestety ale żadna wersja softu nie radzi sobie z takim felernym egzemplarzem. Nie pomogło również wrzucenie pamięci Elpida ani żdadne ubooty 770. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Kolego nie ma reguły chyba ja mam ESI który ma problemy na głowicy A jak UHD. Też szukałem rozwiązania ale bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 użyjcie duużo większej anteny a jak już taką macie to duuużo mniejszej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablocool Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 użyjcie duużo większej anteny a jak już taką macie to duuużo mniejszej :D Nie wiem co józku masz przez to na myśli:) miałem 80 problem był mam 90 problem jest miałem konwerter sharp problem był mam inverto black problem jest:) Ponadto Widocznie @upup masz najnowszy egzemplarz na pamięciach Samsung. Na pamięciach elpida problemu ze smużeniem nie było. Jednak zarówno na uhd jak i na esi jest stary problem o którym prawie już nikt nie pamięta. Przy nagrywaniu na obu tunerach najczęściej na transponderach Canal+ po około 3 - 4h występował komunikat "przekroczono czas czytania PAT" czy jakoś tak. Obraz znikał i pomagał tylko restart systemu. Z powyższych powodów kupiłem VU+ Solo 2 które jest ze 3 razy szybsze (ale i droższe) i nie żałuję. Jeśli coś tańszego to tylko BSKA/BSLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 @joozek to nie kwestia anteny. Tnie wyłacznie na tvp1hd. Mam miernik dvb-s2 i wszystko jest idealnie (stopa błędów, poziom sygnału). Wszystkie moje próby z ustawieniami głowic spęzły na niczym. Problem pojawia się i znika dokładnie jak nagrania długości 0 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Panowie to był tylko taki niewinny żarcik dla rozluźnienia atmosfery :D p.s. ja też w liwing róm mam solo2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablocool Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Panowie to był tylko taki niewinny żarcik dla rozluźnienia atmosfery :D p.s. ja też w liwing róm mam solo2 Tak też na początku pomyślałem ;) Ale ilość kombinacji i które ludzie odstawiali by rozgryźć powyższe problemy sprawiła że uwierzyłem :D Aha Potwierdzam z TVP 1 HD. Józku z ciekaości na jakim sofcie lecisz na solo2? Openpli4 czy blackhole a może coś innego? Czy z przyzwyczajenia również zmieniałeś keymap.xml by było podobnie jak na nboxach? Chodzi mi głównie o działanie przycisku OK oraz by EPG pokazywało GraphMultiEPG <- tu musiałem poprawiać jakiś plik py z katalogu Screens. Stąd mam bardzo starą wersję openpli bo developerzy mocno w tym pliku i bardzo często grzebali i mi się znudziło go poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Z innej beczki. Da się sprawdzić na jakich pamięciach mam ESI bez rozkręcania tunera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Z innej beczki. Da się sprawdzić na jakich pamięciach mam ESI bez rozkręcania tunera? Z tego co pamiętam, nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Na moim UHD (które mam od roku albo nawet dwóch) również jest ten problem. Generalnie trzeba ustawić tuner B do oglądania i nagrywania. Nie ma innej opcji jeżeli nie chcemy mieć krzaków w tych felernych egzemplarzach. Jedyna zależność jaką zauważyłem to brak "pixelozy" na tunerze A jeżeli odpalony jest na nim kanał SD. Jeżeli próbuję oglądać bądź nagrywać HD wspomniane zacinanie występuje. Jeszcze jedna ważna informacja, pixeloza nasila się w momencie gdy na ekranie wisi infobar. Jeżeli zniknie to zacinanie ustępuje i pojawia się cyklicznie co kilkadziesiąt sekund. Ja już się do tego przyzwyczaiłem i traktuję tuner A jako ostateczność :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 co do pixelozy zauważyłem pewną zależność miałem w robocie uhd88 podpięty pod stary telewizor i czasem pixeloza była na tunerze A a czasem nie zależało to od softu ostatnio już jej nie było myślę sobie chłopaki wszystko już dopracowali zrobiłem sobie sysbckp i tylko ten backup używałem chodziło super przez około 3 miesiące i chodzi ale... ten właśnie dekoder dałem znajomemu i co odziwo u niego tragicznie kratkuje na tunerze A więc zależność musi być w jednej z dwóch rzeczy 1. przełączenie dekodera na hdmi - myślę że to nie to 2. instalacja antenowa - inny konwerter i kabel oczywiście bska chodził idealnie widać że uhd88 jest bardziej wymagający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 a zakłócenia z TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablocool Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Ja zauważyłem coś podobnego. Oznaczylem uhd na pamięciach Micron że działa tuner A - bo działał. Po jakimś czasie włączyłem dekoder do tej samej instalacji antenowej z konwerterem inverto black 8 wyjść tylko były na innych kablach inne dekodery i zapewne inna ilość kabli użyta i już tuner A smuzyl. Z tego co pamiętam włączyłem TV na innym dekoderze i smuzenie ustalo. Także dziwne. Więcej testów nie robiłem bo szkoda na to badziewie było mi czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Ja akurat w międzyczasie wymieniałem konwerter w swojej instalacji bo brakowało mi kabli. Wcześniej miałem pozostałości po cyfrze+ (nawet nie wiem jaka nazwa), w każdym bądź razie był to konwerter typu twin. Zamieniłem go na quad'a od inverto - nic się kompletnie nie zmieniło odnośnie głowicy A. Zamieniałem nawet kable ze sobą ale jak można się domyśleć bez efektu :) Mało tego, odpiąłem w ogóle telewizor od tunera i puściłem sobie kanał przez streama na komputer - dalej krzaczenie występuje. Jak już pisałem kilka postów wcześniej, przyczyna problemu jest kompletnie nieznana i już kilka ładnych głów pochylało się nad tym problemem niestety bezskutecznie. Gdzieś już nawet spotkałem się z teorią, że ktoś pół tunera przeszczepił z ESI do UHD a zacięcia wciąż nie ustały :) Trzeba się po prostu przyzwyczaić albo zmienić sprzęt - innej rady (przynajmniej na ten moment) nie ma albo ktoś już doszedł do tego i nie chce się podzielić rozwiązaniem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi