Gość michalr1980 Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam mam ogromną prośbę czy mogli by Państwo zdradzić gdzie w systemie znajduje się dowolny skrypt wywoływany przy usypianiu dekodera (krótkie naciśnięcie przycisku Power na pilocie) oraz skrypt wykonywany przy wzbudzaniu dekodera. Bardzo mi na tym zależy gdyż używam SWAP-a i po uśpieniu dekodera SWAP często rozpędza dysk co doprowadza w nocy do pasji i potrzebuje przy uśpieniu dopisać skrypt odmontowujący SWAP-a. Na razie rozwiązałem to przez dodatkowy skrypt monitorujący procesy i w przypadku sleep kiedy np. proces flush ginie wtedy odmontowuje SWAP-a ale to nie działa dobrze bo flush ginie również na innych etapach pracy dekodera np. przy działającej wtyczce shoutast po 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Takiego skryptu chyba nie ma? Można spróbować ściągnąć źródła wtyczki FrontPanel albo CEC i tam w odpowiednim miejscu dopisać coś (np. zapis w dowolnym pliku) w momencie uśpienia lub wybudzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi