Gość artur_n Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Witajcie, Chcąc strumieniować nagranie loguje się na Open Webif, ściągam plik *.m3u i go odpalam w VLC. Po wpisaniu loginu i hasła nic się nie dzieje. jak to jest z tym strumieniowaniem nagrań z dysku twardego? Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wrybka Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Nigdy tego tak nie robiłem. Nie lepiej jest ustawić na tunerze udział NFS i po prostu odtwarzać na kliencie to co jest zapisane na dysku tunera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 W sumie też nie używałem tej funkcji, ale z ciekawości sprawdziłem. W VLC nie działało. W SMPlayer zaskoczyło, ale musiałem wyłączyć uwierzytelniania HTTP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Może i łatwiej ale chciałbym np. pooglądać nagrania na iPadzie i to już problem. A na OSX nie ma SMPlayer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wino456 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Witam mam na laptopie zainstalowany linux mint 17.1 i bez problemu mi odtwarza VLC bez konfiguracji jego pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Wniosek ogólny: OpenPLi strumieniuje, trzeba tylko jakiś player znaleźć, który to strawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 U mnie Linux + VLC strumieniuje poprawnie. Potem sprawdzę jeszcze Androida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Kolejna spraw to przy strumieniowaniu kanałów VLC nie woła o hasło ale podczas próby strumieniowania nagrań już woła o hasło. Jak to jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zauważyłem że podczas próby strumieniowania VLC ściąga całe nagranie na dysk twardy co jest zaprzeczeniem opcji strumieniowania. Po ściągnięciu całości nagranie rusza. Widzę, że pod OSX jak i iOS ze strumieniowaniem trzeba dać sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Ja na tablet (android) strumeniuje bez problemu przy użyciu aplikacji Dreamdroid + Mxplayer/Vlc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi